Hotell Tinget
Hotell Tinget

År 1960 invigdes Sala Tingsrätt av justitieminister Herman Kling – ett halvt sekel senare har byggnaden bytt innehåll och namn. Rättssal till festsal, Rådmansrum till Deluxerum, Tingsrätt till Hotell Tinget. Tänk dig en blandning mellan New England och Old England och tillsätt en stänk västmanländsk landsbygd – då har du kommit till Hotell Tinget. Vi bjuder på en härlig familjär stämning och atmosfär som passar såväl den lokala besökaren såväl som den internationella förstagångsgästen.

Hotellet ligger mitt i centrala Sala – staden som byggdes på 1600-talet för att förse Sala Silvergruva med arbetskraft. Stadskärnan erbjuder trevliga handelsstråk och pittoreska kvarter med trähusbebyggelse. Sala Silvergruva har satt en stark prägel på staden vilket märks redan vid den vackra och närbelägna stadsparken där gruvans konstgjorda vattensystem gör sig påmint via Ekeby dammar. Sala Silvergruva ligger ett par kilometer från hotellet.

 

AVSTÅND
Järnvägsstation: 0,5 km
Flygplats: Arlanda 10 mil (direkttåg 55 min), Västerås flygplats 4 mil.
Shopping/Caféer: 200 m
Golfbana: 10 km
Sala Silvergruva: 3 km
Tennisbana: 0 km

HOTELLÖVERSIKT
Antal rum: 25 st

BEKVÄMLIGHETER
Pub & restaurang
Frukostbuffé
Trådlöst internet i samtliga rum
Fri parkering
Tillgängligt för alla

BRA ATT VETA
På kvällar och söndagar är hotellet obemannat. På söndagar har vi självincheckning. Vi finns självklart behjälpliga på telefon dygnet runt.